О НАМА

ПОКРЕТ СВЕСРПСКОГ УЈЕДИЊЕЊА

ПРОГРАМСКИ ЦИЉЕВИ

Уједињење српског народа. Без уједињења српског народа из земље, као и са простора Балкана и света нема опстанка српскога рода, српске државе. Наш циљ је стварање својеврсне платформе уједињења за, пре свега, православне народе Србије и Балкана али и све друге народе и конфесије који живе на овим просторима.


Поништење свих потписаних докумената која су у супротности са Уставом Републике Србије, а у првој мери докумената која су везана за Косово и Метохију и Бриселски споразум и повратак основним принципима међународног права, резолуцији 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација и Уставу Србије. Косово
и Метохија у целини су неотуђиви део државе Србије.


Не прихватамо некритичку, наметнутну паролу да Европска Унија нема алтернативу. Интерес безрезервног придруживања ЕУ не може бити изнад националних и државних интереса Републике Србије. Наш став је да Србија не треба да уђе у Европску Унију.


Србија мора да води рачуна о свом стратешком циљу опстанка и да на основу тога прилагођава спољну политику новим геоплитичким односима у свету и сходно томе, измени спољнополитичку орјентацију која се сада темељи на ЕУ и окрене се ка Руској Федерацији и Народној Републици Кини.

Да би се зауставило даље пропадање Србије, неопходно је одбацити концепт неолибералне економије и приступити коренитим реформама у изградњи новог привредног система у држави и то на основу дугорочне стратегије развоја.


Извршићемо ревизију споразума о стабилизацији и придруживању и
покренућемо домаће банкарство, унутрашњу и спољну трговину и покренути развој великих привредних система. Спроводићемо активну пореску политику са елементима строге тржишне, монетарне, фискалне, спољнотрговинске и финансијске контроле.


Витални интерес Србије јесте очување суверености, независности и територијалне целовитости државе, заштита безбедности њених грађана, као и заштита српског народа у окружењу. Јачаћемо систем одбране и безбедности и увести обавезно служење војног рока.


Спровешћемо детаљну ревизију свих приватизација, као и уговора о отуђењу земљишта и јавних добара у Србији.


Реализоваћемо и спровести закон о пореклу имовине за све грађане Србије.

Као државотворни Покрет, своје утемељење налазимо у моралним,
породичним, историјским и традиционалним вредностима српског народа и зато су нам потребни људи у Србији и ван Србије који то јесу и који могу да воде државу и народ.

СА ИСТОКА СЕ СУНЦЕ РАЂА!

Иди на врх