Проширен Управни одбор и низ других тела Покрета

На седници УО 30 марта,

проф. др Алек Рачић изабран за подпредседника ПССУ,

На седници Управног одбора Покрета свесрпског уједињења, који је по важећим прописима за одржавање скупова у време пандемије у Србији, одржан у пространој сали „Ћирилице“, код Народне библиотеке Србије 30 марта, дошло је до кадровских попуна. У Управни одбор су изабрани као нови чланови проф. др Алек Рачић, Радиша Стајић, Јовица Вулетић и Никола Гајић. Професор др Алек Рачић је лекар спцијалиста максиофациални хирург и професор Универзитета. Завршио је две специјализације у медицини: Управљање-менаџмент у здравству те Максиофациалну хирургију. Магистрирао је и докторирао у области медицине и има звање професора универзитета. Поред тога Рачић је председник Српске развојне академије наука (РАС) и истакнути делатник у јавности протеклих година, па је такође изабран и за председника Савета за медицину при ПССУ.

Радиша Стајић из Житорађе, је један од најважнијих делатника ПССУ на југу Србије, где покрет има чак девет формираних општинских одбора. Стога је било логично да поред председника Нишког градског одбора адвоката Јована Шутовића, покрет добије још једног члана Управног одбора из тог дела земље, где има највише конституисаних општинских одбора. Јовица Вулетић одржава успешно сајт и фејсбук странице покрета и један је од оснивача ПССУ. Никола Гајић је изабран у Управни одбор на место које је начелно предвиђено за представника из дијаспоре. Гајић је до прошле године, живео 15 година у Бриселу где је утицајан у организацијама српске дијаспоре и СПЦ, а пре тога је једно време живео у Грчкој. Од прошле године је купио и кућу у Младеновцу где сада претежно живи и комбиновано одлази и ради и у Бриселу. Гајић је именован и за председника Савета за дијаспору ПССУ где је члан између осталих и ранији председник овог савета и члан УО Сергеј Веселиновић из Хамбурга. Душан Опачић из Београда који је један од оснивача ПССУ, (завршио високу школу у Грчкој), именован је за члана Савета за информисање заједно са Јовицом Вулетићем. Један од оснивача ПССУ, дипломирани економиста Бранислав Палибрк из Београда, именован је за члана Економског савета ПССУ. Иначе сви наведени др Алек Рачић, Радиша Стајић, Јовица Вулетић, Никола Гајић, Бранислав Палибрк су присуствовали седници УО у сали „Ћирилице“ 30. марта и једногласно су након представљања појединачно бирани на функције и чланства у УО и саветима и потом узели даљег учешћа у седници.

Састанку је присуствовао као гост и г. Срба Васиљевић заменик председника Покрета препород (председник Мирослав Шолевић), који је са ПССУ подписао у децембру 2020. споразум о сарадњи и поздравио скуп.

На састанку су дате смернице даљег рада покрета у постојећем амбијенту даљег трајања пандемије и друштвено – политичке ситуације у земљи.

Проширен Управни одбор и низ других тела Покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх