Избори у Србији – грубо гажење Устава и перфидан покушај обмане

Избори би требало да представљају својеврсну свечаност за све грађане Србије, јер гласањем бирају своје представнике у Народној скупштини. То је најкраћа дефиниција тог процеса, глас и владавина народа преко изабраних представника у уређеном систему.

Пошто смо покрет разумних људи који схватају процесе, отворено ћемо рећи да је у питању једна велика обмана! Обмана зато што режим који одговара неком изван граница ове земље, а не свом народу, је осмислио за изборни процес 2020. три корака која мора да испуни, да би реализовао циљеве оних којима подноси рачуне!

Прва два корака се односе на креирање вештачког легитимитета Народне скупштине, у виду што већег броја изборних листа у понуди (трагикомедија са прикупљањем потписа иако сви знају да за огромну већину покрета и странака 10.000 потписа за своје листе је недостижан циљ, не рачунајући водеће картеле који управљају режимом), и што већег броја покрета и странака тзв „грађанске и патриотске“ оријентације, које ће ући у скупштину. Тиме се жели показати јавности да је у Народној скупштини заступљен сваки део политичког спектра у Србији.

Трећи корак читавог овог процеса странаца и њихових представника, који управљају оваким реначином владања Србијом, је да таква шарада од скупштине приступи промени Устава Републике Србије, чиме се отвара простор за изгласавање некаквог коначног споразума о Косову и Метохији.

Наглашавамо да ће се о тим темама креирати једна права представа, у којој ће се глумци жестоко свађати око тих тема, само да би се створила слика о демократској уређености земље, у којој се стране не слажу око свега али да већина одлучује (може се очекивати чак и понеки протест на улицама од стране оних који играју улогу противника режима, али ће се на томе завршити, јер ће имати образложење да су гласали против).

На тај начин представници режима желе да без већих турбуленција прође читава обмана, која доводи до нестајања српске државности. Сценарио за Оскара без икакве дилеме, и било би сасвим оправдано да сви они заједно, и режисери и глумци, добију номинацију за следећу доделу тог признања 2021. године.

Међутим, као и сваки план, а овај поготову, има својих рупа. Све би ово могло да прође кроз иглене уши што се тиче легитимитета (многи су се раније служили сличним триковима ), али је легалитет благо речено споран, тачније не постоји.

Подсећамо српску јавност да су избори који су првобитно расписани за 26. април 2020. године суспендовани због вандредног стања изазваног вирусом Ковид 19, и то на противуставан начин. Вандредно стање није увела скупштина чија ја то уставна надлежност, већ су о томе одлучили Председник Републике, Председник Владе и Председник Народне скупштине Републике Србије.

Након завршетка Вандредног стања одређен је 21. јун као нови термин за изборе, а свему је претходио нови Закон о изборима, који је усвојила Народна скупштина. Дакле, по једном закону су расписани избори, а по новом закону је почела кампања.

Овакве ствари нису биле својствене ни државама Јужне Америке седамдесетих и осамдесетих година двадесетог века. Најважније од свега је нагласити да је 3. јуна истекао мандат овом сазиву Народне скупштине, а устав ултимативно налаже да се све изборне радње морају завршити до тог датума.

Дакле, после 3. јуна ми се као држава и друштво налазимо у једном вакуму, јер немамо легалну власт (сем Председника Републике чија су уставна овлашћења у оквирима протокола), и из тих разлога и наведених цињеница читав овај процес нема легалитет!

Овакво стање ствари даје уставну могућност некој будућој скупштини да поништи све одлуке које евентуално донесе нови, неуставни сазив Народне Скупштине Републике Србије!

Због ових разлога и очигледног задатка те скупштин, после 21. јуна 2020. године (промена устава и споразум о Косову и Метохији ), Покрет свесрпског уједињења упозорава све учеснике, бар оне који за себе тврде да су родољубиве политичке оријентације, да још увек није касно да повуку своје изборне листе, и тиме не учествују у овој обмани, јер могу сносити и кривичну одговорност, поред историјске, која им је загарантована.

Сва оправдања, која се крећу од тога да желе да се чује њихов глас, до тога да се мора остати у игри, падају у воду када је свима њима јасно да је цео овај процес у „свађи“ са уставом!

Не постоји оправдање за саучесништво у давању легитимитета скупштини, чија је једина сврха да изгласа споразум о КиМ, који доводи у питање државност Србије и њен историјски континуитет.

И та конструкција да је политика уметност могућег није изговор да се учествује у процесу који неће имати никаквог другог назива до издаје земље (иако је тај термин са намером профанисан ).

Да би та „уметност“ у будућности постала нешто „могуће“, мора се имати политички принцип који увек доноси победу, а не постоји снажнији приципијални политички темељ од очувања целовитости државе.

Поставља се питање (без обзира што је ово историјско раздобље у коме се мисли да је све дозвољено) да ли су важније привилегије и кеса сребрњака од државе и принципа, којима су свима њима пуна уста?!

Одговор се сам намеће, без труда за упућивањем сугестија. Знамо да су сви они убеђивани да ништа неће моћи да се промени, да су хваљени и поткупљивани, и да им није пуно требало да дају свој пристанак да буду део ове обмане, не би ли ушли у шпил оних карата које ће се делити, како наивно мисле, од истих крупијеа!

Због тих разлога, Покрет свесрпског Уједињења неће више упућивати било какве молбе и добронамерна упозорења, већ ће саговорнике проналазити у народу и онима који су одбили да учествују у свему овоме, показујући да постоји нешто важније од привилегија, медијске запажености и новца.

Зато Покрет свесрпског уједињења, као носилац васкрсле идеје свих наших људи из прошлих времена, поручује свима, нарочито српском народу и свим грађанима, да не учествују у овом изборном процесу, чији спроводитељи имају лоше намере.

Да не учествују у коначном гажењу демократије, уз обећање да ће период који долази омогућити свима, да своју вољу могу изразити у слободи, која ће изнедрити ту племениту идеју владавине народа!

Долази ново време које доноси нове људе и идеје, које ће омогућити уједињење свих нас. Наш покрет, ту идеју као гласника новог времена, постојано прати уз пуну одговорност за њено остварење! Избори могу бити само онда кад су људи слободни, зато је уједињени морамо вратити. Живот има смисла, само ако га живи слободан човек! За Србију, до победе!

Избори у Србији – грубо гажење Устава и перфидан покушај обмане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх